19 december 2016

Zaterdag 18 maart

Programma

17:00 uur Workshop 12-21 jarige uit Gemert en omgeving onder leiding van David Romanello (tot 19:00 uur)

21:00 uur Madeline Bell samen met de groep van Workshop als eerste nummer

22:00 uur V.I.B. brassband: 16 mannen en vrouwen uit Veghel

22:45 uur Madeline Bell

23:30 uur V.I.B. brassband

Workshop Jazz & Impro

Voor alle muzikanten tussen 12 en 21 jaar wordt er op zaterdag 18 maart een GRATIS workshop georganiseerd door het Kunstlokaal.

Aanmelden kan hier. En klik op de flyer hieronder voor meer info!

Voor iedereen tussen 12 en 21 jaar die zijn instrument enigszins beheert is er op za 18 maart a.s. een workshop Jazz & Impro gegeven door David Romanello. David is saxofoondocent bij KunstLokaal en internationaal actief op diverse jazzpodia en ensembles. Hij neemt jullie mee aan de hand van een uitgeschreven thema in een arrangement wat ’s avonds om 21:00 uur gespeeld én gezongen gaat worden als opening van het Jazzconcert bij Dientje. Wie weet speel jij een jazzsolo, maar alleen als je dat wilt. Je leert tijdens deze workshop hoe je vrij kunt spelen en al snel je eigen creativiteit kunt gebruiken om te improviseren en een solo op te bouwen. Het stuk is voor alle niveaus en niet te moeilijk omdat het er juist om gaat om los te komen van een arrangement. Alle instrumenten zijn welkom, geen uitzonderingen!
De Stichting Gemert Jazz biedt deze workshop gratis aan om jongeren de kans te geven om kennis te maken met Jazz & Impro. Je hoeft je alleen even bij KunstLokaal.net aan te melden/op te geven.
Na de workshop blijf je gezellig bij Dientje en zorgt Stichting Gemert jazz voor eten.

Madeline Bell

Madeline Bell (Newark (New Jersey), 23 juli 1942) is een (gospel)zangeres. Na een wereldtournee met de Alex Bradford Singers besloot ze in Engeland te blijven wonen. Ze was zangeres van Blue Mink, bij de New London Chorale, en zong op de opname van de rockopera Jesus Christ Superstar van oktober 1970 in het achtergrondkoor. In dezelfde tijd maakte ze ook platen met onder anderen Dave Clark en Mike Smith onder de naam Dave Clark and Friends.

BigBand V.I.B.

VIB: Een grensoverschrijdende formatie die van het ene naar het andere uiterste gaat. VIB is een veelzijdige band, bestaande uit een drummer, sousafoon, trompetten, trombones, hoorns en een bugel. Dit jonge gezelschap uit Veghel raakt het publiek in de ziel met orkestrale en filmische composities, ze weten als geen ander hoe je New Orleans brass nieuw leven inblaast en bovendien gaan ze een goed potje rock-‘n-roll zeker niet uit de weg. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Marc van Kessel. Deze brassklanken zijn niet alleen in Veghel blijven hangen. Ook Eric Vloeimans hoorde dat hier muziek in zit en zo ontstond er een samenwerking waarbij elke jazzliefhebber zijn volumeknop een tikkeltje harder zet. Deze 16-koppige band trad samen met Vloeimans op bij onder andere ‘Vrije Geluiden’ op NPO 1 en in het Muziekgebouw Eindhoven tijdens de opening van het concertseizoen. Behalve dat VIB één en al muzikaliteit en sfeer brengt, koesteren ze de zoektocht naar een unieke sound en blijven ze hun eigen ding doen. Zo dreunen ze al verschillende jaren uit de speakers van festivals als Jazz in Duketown en Fabriek Magnifique, organiseren ze eigen concerten en stonden ze, onder andere met Alex Roeka, in TivoliVredenburg.
Nog meer info? Check hun eigen website!