23 september 2016

Lenard Vlemmings

De muzikale carrière van Lenard Vlemmings

Als kind van een muzikale vader Piet Vlemmings klarinettist bij harmonie Excelsior, ging ook Lenard bij de harmonie.
Door jaren vele uren per dag fanatiek te oefenen werkte hij zich op tot solo klarinettist van de harmonie.
In de zestiger jaren kwam Lenard in contact met dansmuziek, net als zijn vader, die vroeger bij de Gemertse Melodie Band speelde samen met Jan Kocken en Piet v. Schijndel.
Lenard trad onder andere op met dansorkest René Verstappen en de Majonas.
Daarna kwam er een nieuwe uitdaging als klarinettist in de jaren 70. Samen met zijn klarinet maatje Rien Vos en met pianobegeleiding van Berry van Oort, ging hij op solisten concours. Dit resulteerde in 1980 tot het kampioenschap van Nederland op het top concours.
Daarna maakte hij kennis met Big Band muziek en maakte hij deel uit van de Middle Aged Formation en Skyline Swing Orchestra.
Maar zijn muzikale hart lag toch het meest bij het spelen en luisteren van klassieke muziek en speelde samen met collega muzikanten van de harmonie in het houten blaas kwintet Factor 5.
Lenard was ruim 50 jaar lid van Harmonie Excelsior. Op 15 juni 2012 was de huldiging.
Helaas kwam er veel te vroeg, wegens ziekte, een einde aan zijn mooi en veelzijdig muzikale carrière.

lenard_vlemings
Dansorkest René Verstappen met tweede van rechts Lenard Vlemmings.

4 april 2019

Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat Lenard Vlemmings is overleden.
Wij wensen zijn vrouw, kinderen en verdere familie, vrienden en bekenden veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

Als stichting Gemert Jazz zijn wij Lenard oneindig dankbaar wat hij voor de muziekscene in Gemert in al die jaren heeft betekend. Wij zullen hem nooit vergeten.
De naar hem vernoemde Lenard Vlemmings Talentscouting Award zal zeker in de toekomst zijn naam voor altijd in onze herinnering houden.

Stichting Gemert Jazz