19 april 2017

Zaterdag 14 oktober

Deborah J. Carter

Deborah J. Carter werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan. Zij geeft concerten op jazz festivals en in jazz clubs, doet seminars, en verschijnt in radio en TV shows in Europa, en Azië. Zij toert met haar eigen band, of als gaste bij diverse formaties variërend van solo pianist tot orkest. De afgelopen jaren was Deborah te vinden op jazz podia in o.a. Japan, China, Duitsland, India, Croatië, Canada, Spanje, Rusland, Venezuela, Colombia, Korea, Zuid Afrika, Indonesië, Verenigde Emiraten e.v.a..

Naast haar activiteiten als performing artist is Deborah J. Carter ook een veelgevraagd educator. Zij geeft masterclasses over de hele wereld, en heeft een aanstelling als hoogleraar Jazz Vocalen aan het prestigieuze Musikene Conservatorium in San Sebastian, waarvoor zij enekel malen per maand naar Spanje vliegt.

Op Deborah´s meest recente album, getiteld “Diggin’ the Duke”, werpt zij een heel nieuw en persoonlijk licht schijnt op bekend en onbekend repertoire van de befaamde componist, bandleider en jazzpionier Duke Ellington.

Eerder verschenen: "Blue Notes and Red Shoes", opgenomen met haar vaste trio, met als internationaal bekende gastsolisten Jan Akkerman en Leonardo Amuedo. “Daytripper”, een CD met Deborah’s verassend originele jazzbewerkingen van Beatles, getiteld. “Girl-Talking!”, een live opname die Deborah’s dynamische live performance goed weergeeft. “ ‘Round Moonlight”, een hommage aan de maan en de nachtelijke uurtjes. “ ‘Scuse Me...”, een subtiele mix van jazz, latin, blues en gospel.

Deborah studeerde aan het befaamde Berklee School of Music in Boston. Gedurende haar periode in Azië maakte zij tevens kennis met het theater, en speelde verschillende rollen in Broadway musicals gepresenteerd door een Amerikaanse theatergroep aldaar.

In Spanje zong Deborah op de mediterrane jazz CD’s van Max Sunyer, Carles Benavent en Salvador Niebla. Deborah woont in Amsterdam en behoort tot de top van de Nederlandse jazz scene. Stilistisch kan men haar plaatsen tussen eigentijdse jazz vocalistes als Deedee Bridgewater, Dianne Reeves en Carmen Lundy. Zij was met haar eigen groep te horen op de meeste jazzfestivals in Nederland, waaronder het North Sea Jazzfestival, de Haarlem, Utrecht en Laren jazz festivals, het Seabottom Festival te Lelystad, het Amersfoort Jazz festival, Jazz in Duketown in Den Bosch, etc.

Deborah J. Carter is een welkome gast-artieste bij verschillende gevestigde jazzorkesten zoals bijvoorbeeld de Hessische Rundfunk Big Band, The Deutsche Oper Berlin Bigband and Symphony Orchestra, de Sedavi Latin Jazz Big Band, het Metropole Orkest, het Timeless Orchestra, en de Konrad Koselleck Bigband.

Deborah was te reeds horen in diverse radio programma’s (Radio6, Volgspot Live - NCRV, Radio West) en verscheen op de TV o.a. in De Wereld Draait Door en Cor & Co, met Cor Bakker. Momenteel toert zij langs de Nederlandse theaters met New York Round Midnight / Harlem Swings. Eerder stond zij in de Nederlandse theaters met onder anderen: Fado Blue (Fernando Lameirinhas) en The Legends (o.a. Frits Landesbergen)

Voor agenda, video, foto’s en meer: www.deborahjcarter.com

Voor tickets klik hier.

Dag van de Stem 2017 : zaterdag 14 oktober

Voor de derde keer zal KunstLokaal i.s.m. Koskoier een Dag van de Stem organiseren voor iedereen die van zingen houdt en meer wil leren over zang & stem.

Dit jaar zal de Dag van de Stem samenvallen met een vocal editie van Gemert Jazz. Niemand minder dan Deborah Carter zal ons weten te inspireren met een workshops jazz interpretatie en swing.  Zo komt de focus dit jaar o.a. te liggen op timing, improvisatie e.d.

Net als twee jaar geleden gewerkt worden aan één nummer waarbij in iedere workshop een andere focus wordt gelegd. Houdt u zaterdagmiddag 14 oktober alvast vrij in uw agenda?

In het avond programma zullen de deelnemers aan de workshops samen met Deborah en haar Band optreden. Het beloofd een swingende, gezellige en leerzame dag te worden.

Deze dag begint om 13:00 uur en zal drie workshops bevatten. Kijk op de website van Kunstlokaal voor aanvullende informatie.

Klik hier een voorbeeld van een workshop met Deborah.

Klik hier voor meer nuttige informatie over "De dag van de stem"

Klik hier om jezelf in te schrijven voor de workshop.