9 juli 2016

Dientjes Jazz Café

Dientjes Jazz Cafe

"in het teken van ont-moeten"

Dientje staat in het teken van ont-moeten. Gewoon gezellig samenzijn met mensen. Voor een borrel, om te tafelen maar ook voor een bruiloft of jubileum de je buiten de deur viert. Daarvoor hebben wij de grootste huiskamer van Gemert ingericht. Wat voelt als écht thuis komen. Muziek is daar al sinds het ontstaan van Dientje een belangrijk onderdeel van. Vele muziekkorpsen, zangkoren en muziekverenigingen zijn gehuisvest bij Dientje. We zijn dus omringd met muziekliefhebbers. Daarom past Stichting Gemert Jazz zo goed bij onze locatie. We hebben samen als doel om op een gezellige manier de huiskamer te vullen met heerlijke muziek en muziekliefhebbers!

 Het café heet officieel pas zo sinds de jongste Jan Wijn het heeft omgedoopt, maar van oudsher is het altijd al 'Dientje' geweest. De stammoeder van het café aan de Kerkstraat in Gemert (voorheen De Kroon) zou op 23 december 2015 100 jaar zijn geworden.
In 1980 heeft Dientje een stapje terug gedaan en namen haar zoons Frans en Thom de zaak over. Ze stierf in 2006. Dientjes kleinzoon Jan heeft het café annex zalencentrum in datzelfde jaar overgenomen. Nu is het helemaal gerestyled.
"Ons oma evenaren kan ik niet, maar ik probeer wel de huiskamersfeer van toen terug te brengen."