19 april 2017

Zaterdag 17 juni

Big Knight Out - Tribute to Art Pepper

                       Dit optreden wordt verplaatst naar eind 2017!

Hun repertoire vind haar roots in de "West Coast Jazz" stijl van de jaren 1950, op basis van arrangementen van Marty Paich. Het ensemble is het geesteskind van de Britse drummer Terry Knight die sinds 2 jaar in Den Haag woonachtig is, hij heeft besloten om te profiteren van de overvloed van jazz talent in Nederland en samen een dream team van muzikanten op te zetten en de arrangementen van Marty Paich uit te voeren.

De BIG KNIGHT OUT ervaring omvat stukken uit de legendarische albums zoals Art Pepper Plus elf - "Modern Jazz Classics", Ella Fitzgerald - "Ella Swings lichtjes" en Mel Tormé - "Swings Shubert Alley". De band is blij met de  oorspronkelijke arrangementen en de diverse aanpassingen van het materiaal wat in de jaren is bewerkt door top arrangeurs en een prachtig repertoire heeft opgeleverd.

De line-up van de band is als volgt:

Marco Kegel - Alto Sax
Mo van der Does - Alto Sax
Jeroen Brokkelkamp - Tenor Sax
Rik van den Bergh - Baritone Sax
Gary Kavanagh - Trumpet
Nanouck Brassers - Trumpet
Margreet Mulder - French Horn
Bert Boeren - Trombone
Rommert Groenhof - Tuba/Bass Trombone
Udo van Boven - Piano
Alex Milo - Upright Bass
Terry Knight - Drums

Het mooie is dat m.u.z. Bert Boeren deze muzikanten nog niet eerder in Gemert hebben gespeeld.

BIG KNIGHT OUT is een jazzensemble uit en rondom Den Haag. De band speelt voornamelijk het type jazz uit de vijftiger jaren ook wel” West Coast Jazz” genoemd en richt zich vooral op de arrangementen van Marty Paich.

Het orkest staat onder leiding van Engelse drummer Terry Knight die sinds 2 jaar in Den Haag woont. Hij heeft deze band geformeerd een met een “dreamteam” bestaande uit Nederlandse en voornamelijk Haagse topmuzikanten.

Arthur Edward Pepper, Jr. (Gardena (Californië), 1 september 1925 - Panorama City (Californië), 15 juni 1982) was een Amerikaanse jazz-altsaxofonist en -klarinettist. Hij begon zijn muzikale carrière in de jaren 40 van de 20e eeuw, waarin hij speelde met Benny Carter en Stan Kenton. In de jaren 50 werd Pepper een van de toonaangevende muzikanten van de West Coast Jazz, samen met trompettist Chet Baker, baritonsaxofonist Gerry Mulligan, drummer Shelly Manne en anderen.

Pepper werd geboren in San Pedro. Hij raakte verslaafd aan heroïne in de jaren veertig, wat leidde tot onderbrekingen in zijn carrière door celstraffen tijdens de jaren 50 en 60. In het begin van de jaren 60 speelde hij in de gevangenisband van San Quentin, met onder meer Frank Morgan (jazzmusicus) en Earl Anderza. In de latere jaren 60 bracht hij tijd door in Synanon, een afkickcentrum voor drugsverslaafden.

Nadat hij begonnen was met een methadon therapie in de jaren 70, maakte Pepper een muzikale comeback en nam hij een serie albums op. In zijn autobiografie Straight Life (1980) onderzocht hij de jazz-wereld en de met drugs omgeven criminele subculturen van het midden van de twintigste eeuw in Californië.

Pepper maakte een aantal soloalbums en nam met de Bulgaarse pianist Milcho Leviev het album Blues for the Fisherman op.

Voor toegangskaarten klik hier.

GRATIS Workshop voorafgaand tussen 17:00 - 19:00 uur

                       Deze workshop wordt verplaatst naar eind 2017!

Het is mogelijk om met deze fantastische band in de middag alvast een workshop te volgen.

De muzikanten die graag willen meespelen met de band in het avond programma kunnen zich aanmelden voor een workshop, gratis.

Zij zijn vanaf 17:00 uur welkom om met de bandleden 2 nummers in te studeren. Zodra men heeft ingeschreven krijgt men de partijen toegestuurd vooraf zodat men thuis al kan beginnen met instuderen.

Voor aanmelden voor deze workshop klik hier.