9 april 2018

Woensdag 26 september

Efkes Anders Jasskapel

Op een sombere avond in oktober 1981 is de band ontstaan en de filosofie was en is: jazzmuziek maken binnen de mogelijkheden en vooral met plezier voor het publiek en de muzikanten zelf.
De stijl werd in de loop van de tijd een mengvorm van New Orleans revival en streetparade-classics, blues en gospel. Een lijfspreuk was al gauw gevonden en typisch voor de ludieke sfeer van de band:

"The Streetparade-band voor funerals, divorces and other calamities"

Begrafenissen zijn te emotioneel en voor een echtscheidng is nog nooit een uitnodiging ontvangen. Alle andere feestelijkheden zijn veelvuldig aan de orde geweest. Streetparades, Jazzclubs, Bruiloften en partijen.

Al gauw ging de band op uitnodiging naar het buitenland en inmiddels zijn er optredens verzorgd door heel Europa vanaf Italië tot Denemarken toe. Vooral veel in Denemarken en Duitsland. En natuurlijk "overal" in Nederland.

De band maakt tijdens optredens gemakkelijk contact met het publiek en dat gaf aanleiding om periodiek een nieuwsbrief uit te geven en te verspreiden onder abonnees en andere belangstellenden. Een logisch gevolg was ook de oprichting van een fanclub, de Vrienden van Efkes Anders. Met de vrienden en ieder die mee wil wordt elk jaar een muzikale Efkes Anders Riverboat Cruise gemaakt.