27 juni 2016

Komend optreden

Op kermiszaterdag 7 mei j.l. speelde Bert Boeren (trombonist) met The Original Mainstream Seven in Dientje’s huiskamer. Deze eerste jazz-muziekavond in Dientje’s huiskamer was een groot succes. De juiste chemie Het doel voor de band was om een gezellige en muzikale avond neer te zetten waar iedereen van kon genieten. Met hun repertoire, hun enthousiasme en plezier sloeg de vonk al snel over op het publiek. Het klopte. Door de combinatie van de sfeervolle locatie, een geweldige jazz-band en enthousiaste gasten werd Dientje omgetoverd tot de meest gezellige huiskamer van Gemert. De reacties waren zo goed dat er werd gevraagd om meer, meer en nog meer! Hiermee heeft The Original Mainstream Seven een nieuwe trend bij Dientje ingezet. Deze avond was dan ook de aanleiding tot het oprichten van Stichting GemertJazz. The Original Mainstream Seven zal dan ook de aftrap geven van een lange periode gezellige en leuke avonden met veel goede muziek en grote artiesten in Dientjes Jazz Cafe Bezetting: Bert Boeren - Trombone Bart Sterk - Slagwerk Hans Fons - Piano Monique Fons - Zang Alexander Jordans - Bas Rene Strijbosch - Trompet Jos Strijbosch - Sax Nadat het bestuur van Stichting GemertJazz uitleg zal geven over hun doelstellingen en Bert Boeren uitleg heeft gegeven over de inhoud van de workshops die door Bert gegeven worden, zal men van start gaan.  

JUDITH NIJLAND

Judith geniet met volle teugen van het leven en van muziek.
En dat straalt ze ook uit.
Ze zingt een breed repertoire, van jazzstandards tot popstukken en eigen liedjes. En nooit zonder daar haar eigen draai aan te geven.
VAN KLASSIEKE TALEN NAAR CONSERVATORIUM
Judith is muziek. Al op jonge leeftijd doet ze mee aan talentenjachten met zelf geschreven liedjes. De piano thuis wordt veel gebruikt voor klassieke pianolessen en eigen probeersels. Na een studie Grieks en Latijn studeert Judith jazz-zang aan het conservatorium in Den Haag en slaat daarna haar eigen weg in. Ze gaat steeds meer zelf stukken schrijven, maar jazz blijft haar grote liefde.
HAAR STEM EN PERFORMANCE
Haar heldere en warme stem met groot bereik is erg flexibel. Vaak zeggen mensen dat haar geluid op dat van Karen Carpenter lijkt.
En als Judith op het podium staat is ze sterk, soms kwetsbaar en vaak vol humor. Ze neemt je mee in haar verhaal en bovenal geniet ze zichtbaar van de interactie op het podium met haar band en het publiek.

DANNY VAN KESSEL
Danny is, na zijn afstuderen (2007) aan het conservatorium van Rotterdam (CODARTS),
pianodocent bij het Muziekpakhuis in Amsterdam.
Sinds 2012 is ook hij docent op het Conservatorium van Amsterdam.

Danny staat in binnen- en buitenland op het podium met o.a. Denise Jannah, Judith Nijland, Ilonka Ory en zijn eigen band Paradigm.
Danny helpt je beter worden in jazz, latin-jazz, braziliaans en salsa.